Den perfekte gaven til spillinteresserte russ?

Kjenner du noen som er russ i år, og som fortjener en ekstra gave sånn her på slutten av videregående? Da lurer du helt sikkert på hva du egentlig skal gi. Hvis du vet at spill er den store lidenskapen, og du har et relativt romslig budsjett, har vi svaret til deg.

RTX 2080 – det beste grafikkortet i 2019

Vi må advare med en gang om at vi nå altså beveger oss opp i en prisklasse på nesten fem siffer. Dette handler om det ypperste du kan kjøpe av grafikkort i 2019. Det betyr dessuten at det kanskje ikke er noe du kjøper sånn uten videre, det kan være greit å gjøre en avsjekk med den som skal ha gaven først.

RTX 2080 er toppmodellen til Nvidia, og er sannsynligvis det beste grafikkortet du får i 2019. Legg merke til at du kan kjøpe Nvidias løsninger under flere ulike navn, det er Nvidia som lager selve systemer og et referansedesign, men så finnes det flere leverandører som MSI som leverer egne kort.

Raytracing, eller «strålesporing» på norsk

Den store nyheten med RTX-kortene fra Nvidia er raytracing, eller «strålesporing» som noen kaller det på norsk. Kort fortalt dreier det seg om at det du ser på skjermen lages i sanntid, basert på lyskilder rundt om i bildet. Det skal gi svært realistiske effekter i for eksempel vann og andre overflater som kan speile lys.

Det har vært varierende hell med raytracing på RTX-plattformen så langt, men Nvidia er den helt klare lederen innenfor dette markedet og flere spill vil helt garantert støtte denne teknologien i fremtiden.

En heldig russ…

Hvis du har godt om penger, kjenner en som er russ i år og virkelig har fortjent en belønning, og som du vet er interessert av spill, da er en RTX 2080 et godt valg. Samtidig er det sikkert greit å gjøre et innkjøp som dette sammen med han eller hun som skal ha gaven, så det er sannsynligvis nok med et pent kort med beskjed om hva gaven er. Så får dere se på detaljene sammen.